مقالات

همه چیز درباره لوله مانیسمان و لوله درزدار

همه چیز درباره لوله مانیسمان و لوله درزدار

این لوله ها با استفاده از شمش های فولادی تولید می شوند. این شمش ها در طی فرآیندی گرم شده و روی چیزی شبیه به یک میله ریخته می شوند تا درنهایت یک لوله یا پوسته توخالی ایجاد کنند. این لوله ها به دلیل مقاومت بالایی که در برابر فشار دارند و همچنین سریع و مقرون به صرفه بودن روش تولید معروف هستند. از لوله بدون درز در خطوط بنزین و لوله هایی که مخصوص حمل مایعات هستند استفاده می شود. به دلیل مقاومت بالا در برابر فشار در صنایعی مانند پالایشگاه ها, سیلندرهای هیدرولیک, صنایع هیدروکربن و در زیر ساخت های نفت و گاز به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.

لوله چیست؟

لوله در واقع یک تیوب توخالی با مقطع گرد است که از آن برای انتقال مواد مختلف شامل مایعات، گازها، پالت‌ها، پودرها و … استفاده می‌شود. لوله با تیوب فرق دارد و معمولاً در ابعاد و اشکال متفاوت از تیوب و به منظور مصارف مختلف در خطوط لوله یا سیستم‌های لوله تولید می‌شود.

مراحل تولید لوله بدون درز یا مانسمان

ابتدا شمش های فولادی بر اساس سفارش مشتری برش داده می شود. سپس شمش ها را درون کوره ای چرخشی قرار داده و به آنها حرارت می دهند. در مرحله بعد باید فولاد را با استفاده از دستگاهی به نام لخ پرس سوراخ کرد. همچنین بعد از سوراخ کردن فولاد آن را به شکل گرد در می آورند.
بعد از این مرحله باید در طی فرآیند اکستروژن یک لوله یا پوسته توخالی تولید شود. این لوله از طریق کاهش دادن ضخامت و قطر آن کشیده می شود و درنهایت در طی فرآیند نورد گرم لوله بدون درز تولید خواهد شد.

انواع تست لوله بدون درز چیست ؟

برای پیدا کردن نواقص یا خوردگی های احتمالی در لوله های بدون درز معمولا تست ها یا آزمایش هایی بر روی این لوله ها انجام می گیرد. انواع این تست ها را می توانید در زیر مشاهده کنید:

آزمون آنالیز شیمیایی
آزمون ضربه شارپی
آزمون کنترل ابعادی

فرآیند تولید لوله مانیسمان (لوله بدون درز)

این روش تولید لوله برای ساخت لوله‌های با سایز بزرگتر استفاده می‌شود که معمولاً قطر آن‌ها بین ۱۵۰ الی ۴۰۰ میلیمتر (۶ الی ۱۶ اینچ) است. در این فرآیند یک شمش فولاد که حدوداً تا دو تُن وزن دارد، ۱۳۰۰ درجه سانتی‌گراد (۲۳۷۰ درجه فارنهایت) حرارت داده شده و حفره‌ای درون آن ایجاد می‌شود. حفره‌ای که در پوسته توخالی ایجاد شده با استفاده از یک دستگاه دوار بزرگتر گردیده و تبدیل به تیوبی کوچک با دیواره‌های ضخیم می‌‌شود که به آن ” بلوم (bloom) ” می‌گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *